CHUTNEJŠIE mäsko

  • Hydinové rezne budú jemné, ak ich pred úpravou namočíte na 2 hodiny do acidofilného mlieka, do ktorého ste pridali bylinky alebo čili papričky.
  • Na pripravené okorenené mäso nasypte pred pečením tenučkú vrstvu práškového cukru. Pečené mäso bude mať peknú farbu a vynikajúcu chuť.
  • Pri obaľovaní rezňov pridajte do vajíčka jednu až dve lyžice piva, opečená strúhanka bude ľahká a chutná.
  • Kurča pri pečení podlievajte nielen vodou, ale aj trochou vína, zlepšíte tak jeho chuť.
  • Pečiete mäso v celku? Na dno pekáča nakrájajte plátky slaniny, mäso sa nepripáli.
  • Varené mäso bude mäkšie a bude mať aj krajšiu farbu a lepšiu chuť, ak do vody dáte trochu octu.
  • Mäso soľte tesne predtým, ako ho vkladáte na panvicu. Solenie vopred má za následok, že z mäsa vytečie všetka tekutina
  • Čerstvo upečené mäso zabaľte na chvíľu do alobalu. Bude sa vám lepšie krájať.
  • Tuk sa pri smažení nebude pripaľovať, ak doň vhodíte kúsok mrkvy