Ako ostrihať kukuricu?
Máte chuť na varenú alebo grilovanú kukuricu, ale nebaví vás z nej oberať jemné vlásky? Vezmite si na pomoc papierovú utierku. Navlhčite ju a prejdite ňou po zrelom klase. Stačí zopár ťahov a „fúzy“ sú preč.

Čo s vyprchanou minerálkou?
Vyprchanú minerálnu vodu nevylievajte, ale ňou zavlažte izbové rastliny. Vďaka minerálom, ktoré obsahuje, výborne porastú.

tvarohová zmrzlina s mangom

recept:
PRE CELÚ RODINU, PRÍPRAVA 25 MINÚT + CHLADENIE
• 2 zrelé mangá • 200 g jemného tučného tvarohu • 100 ml kokosového mlieka • šťava z 1 citróna • 2 lyžice medu (podľa chuti manga) • 200 ml smotany na šľahanie
1. Mango očistite, nakrájajte na kocky, vložte do nádoby vhodnej na mrazenie a dajte mraziť na 2-3 hodiny.
2. V mise premiešajte tvaroh, kokosové mlieko, šťavu z citróna a med. V druhej mise vyšľahajte smotanu do krémových šp
Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Kedy zmrzlina „nezmrzne“?
Je to na porazenie – otvoríte škatuľu zmrzliny a zistíte, že sa na povrchu vytvorili nepekné kryštáliky ľadu. Pri takom pohľade vám môže prejsť aj chuť. Aby sa to nestávalo, nespotrebovanú škatuľu zmrzliny vložte do uzatvárateľného mikroténového vrecúška, až potom dajte do mrazničky. Uvidíte, že nabudúce po kryštálikoch nezostane ani stopa.