plnené paradajky
Zdroj: SHUTTERSTOCK

Predjedlo: Plnená paradajka s rukolovým toastom

Suroviny:
5 väčších paradajok / 100 g eidamu / 100 g údeného tvrdého syra / 2 kocky syrokrému / 1 biely jogurt / 1 natvrdo uvarené vajce / 1 konzerva kukurice / 1 pokrájaná paprika / 1 mladá cibuľka / soľ / čierne korenie / dijonská horčica

Na toast:
biely toastový chlieb / rukola / kozí syr / citrónová šťava / olivový olej / 20 g dijónskej horčice / 20 g medu / soľ / čierne korenie

  1. Paradajky umyte, ošušte a lyžičkou vyberte vnútro so zrniečkami. V miske zmiešajte nastrúhané tvrdé syry, syrokrém a jogurt. Pridajte nakrájané vajíčko, scedenú kukuricu, pokrájanú papriku a mladú cibuľku. Pomiešajte, dochuťte soľou, korením a horčicou.
  2. Plnku rozdeľte do vydlabaných paradajok a dajte zachladiť. Toasty potrite olejom a opečte na panvici.
  3. Zmiešajte jogurt, horčicu, med, soľ, korenie a dochuťte citrónovou šťavou. Podávajte na opečených toustoch a ozdobte kozím syrom a rukolou. Nezabudnite na plnené paradajky.