MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Tekvicový cheesecake: Neodolateľný, akoby ho upiekla sama jeseň

  • 100 min.
  • 16 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 175 g
    masla
  • 300 g
    celozrnných sušienok
  • 200 g
    tekvicových semienok
  • 700 g
    tekvice hokkaido
  • 100 ml
    pomarančovej šťavy
  • ks
    vanilkový struk
  • 750 g
    krémového syra typu žervé
  • 230 g
    práškového cukru
  • štipka
    mletého zázvoru
  • pol lyžica
    mletej škorice
  • ks
    vajcia
  • ks
    soľ
  • lyžice
    kryštálového cukru

Postup

Maslo rozpustite a sušienky nadrvte nadrobno. V sekáčiku nasekajte najemno 150 g tekvicových semienok a zmiešajte so sušienkami. Zamiešajte maslo a vypracujte mrveničku, ktorú natlačte na dno tortovej formy s priemerom 26 cm. Dajte na 30 minút do chladničky.

 Očistite tekvicu a nakrájajte ju na kocky. V hrnci rozhorúčte 1 lyžicu masla a pridajte 400 g tekvice. Opekajte asi 3 minúty, potom podlejte pomarančovou šťavou, prikryte pokrievkou a duste asi 10 minút, kým tekvica nezmäkne. Rozmixujte na pyré a nechajte vychladnúť.

Rozrežte vanilkový struk a vyškrabte z neho dreň. Krémový syr vymiešajte s práškovým cukrom, so zázvorom, škoricou, štipkou soli a s vanilkovou dreňou. Vmiešajte tekvicové pyré a po jednom aj vajcia. Nalejte na sušienkový korpus a pečte pri teplote 175 °C na spodnej koľajničke asi 55 až 65 minút. Rúru vypnite a cheesecake v nej nechajte ešte 30 minút.

 Potom ho vyberte a nechajte vychladnúť. V panvici rozpustite 2 lyžice masla, pridajte zvyšné tekvicové semienka a 2 lyžice kryštálového cukru. Nechajte skaramelizovať. Nalejte na papier na pečenie a nechajte stuhnúť. Karamel nalámte a ozdobte ním cheesecake. Dajte ho na noc do chladničky a môžete podávať.

Diskusia k článku