Suroviny:

Na cesto

  • 4 vajcia
  • 200 g masla
  • 150 g práškového cukru
  • 500 g jemného tvarohu
  • 350 g detskej krupice
  • 100 ml mlieka
  • citrónová šťava a kôra z 1 citróna
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 600 g marhúľ

Na plnku

  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 250 g hustej kyslej smotany
  • 2 balíčky vanilínového cukru
  • 1 stužovač šľahačky
  • strúhaná čokoláda

Postup:

  1. Marhule umyte, osušte, odkôstkujte a nakrájajte. Maslo vymiešajte s práškovým cukrom, postupne pridávajte žĺtky, tvaroh, mlieko a krupicu s kypriacim práškom. Vmiešajte citrónovú kôru so šťavou a sneh z bielkov vyšľahaný dotuha.
  2. Stredne veľký hlbší plech vymastite, vysypte múkou, rozotrite doň cesto a rozložte marhule. Upečte vo vyhriatej rúre pri teplote 160 °C a nechajte vychladnúť.
  3. Kyslú smotanu vymiešajte s vanilínovým cukrom. Smotanu na šľahanie vyšľahajte so stužovačom. Do vymiešanej smotany primiešajte šľahačku a natrite na povrch vychladnutého koláča. Odložte do chladu na 6 hodín odstáť. Pokrájajte a ozdobte čokoládou.