Fúj, ročne zjeme dve kilá éčok

Čo je na obaloch?
Deti by polotovary jesť nemali, aj keď nám obaly týchto výrobkov hovoria niečo iné. Deti ich ešte nevedia dobre stráviť. Vedci vypočítali, že každý rok príjmeme v potrave až neuveriteľné dve kilá farbív, glutamánov a éčok. Ochucovadlá v potrave nám spôsobujú kožné problémy, zvierania hrudníka, dokonca aj epilepsiu. Tieto výrobky v sebe nemajú nič čerstvé, a teda nemôžu byť ani zdravé.

Podľa istej britskej štúdie sa rapídne zvyšuje pravdepodobnosť, že o štyridsať rokov bude viac ako polovica obyvateľstva trpieť obezitou. Dôvodom nie je len nedostatok pohybu, zle vyvážená strava a sedavé zamestnanie. Najhoršie je to ale s polotovarmi, ktoré jeme. Tie sú vo väčšine prípadov presýtené tukmi, cukrami, soľou a nezdravými „éčkami“.

Fúj, ročne zjeme dve kilá éčok
Doba je rýchla a my sa potrebujeme aj rýchlejšie stravovať ako inokedy. Namiesto čerstvo nakrájaného šalátu, ktorý by nám zobral desať minút života si doprajeme syr ohriaty v mikrovlnke a k tomu kalorické polotovary.

Milovníci fastfoodov ušetria na jedle
Áno, zájsť do rýchleho občerstvenia na bagetu, hamburger a nugetky je lacnejšie ako si dať v reštaurácii šalát.

Drahšia už je ale zdravotná starostlivosť, ktorú budeme po pár rokoch takéto stravovania potrebovať. Vyhnúť sa konzumácii polotovarov a hotových jedál, či obchádzať rýchle občerstvenia oblúkom, sa celkom nedá. Snažte sa aspoň z času na čas týmto jedlám vyhýbať.

Autor: Radka