Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Fazuľovo-sójový guláš

Pivový guláš
Reklama

Fazuľovo-sójový guláš

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks Za hrsť veľkej strakatej suchej fazule (ale nič sa nestane ak bude aj sterilizovaná 1 konzerva)
  • 1/2 ks sáčku sójových kociek
  • 1 ks kocka masoxu
  • 1 ks stredne veľký paradajkový pretlak
  • 1-2 ks čerstvé papriky
  • 3 ks cibule
  • 3-4 ks zemiaky
  • 1 ks vegeta
  • 1 ks gulášové korenie
  • 1 ks olej

Postup

Krok 1

Fazuľu deň vopred namočíme, sójové kocky zalejeme zhruba 1/2 litra horúcou vodou s rozpustenou kockou masoxu. Nakrájame na kocky cibuľu, papriku na malé rezančeky. Na rozpálenom oleji 1-2 polievkové lyžice opražíme cibuľu do sklovita, pridáme pokrájanú papriku, krátko podusíme, aby nám paprika zmäkla, pridáme paradajkový pretlak a sójové kocky, dobre premiešame a krátko podusíme, ochutíme podľa chuti gulášovým korením a vegetou. Pridáme na kocky pokrájané zemiaky a fazuľu. Zalejeme vodou a dusíme kým fazuľa nezmäkne. Ak by sa nám zdal guláš riedky môžeme ho zahustiť menším postrúhaným zemiakom a krátko povariť.

Vyberáme pre vás niečo PLUS