Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Francúzska čokoládová torta

Vianočná ruža
Reklama

Francúzska čokoládová torta

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks cesto: 4 žĺtky
  • 100 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 4 ks bielky
  • 80 g polohrubej múky
  • 1 ks čajová lyžička kypriaceho prášku
  • 1 balíček čokoládového pudingu v prášku
  • 1 ks plnka: balíček želatíny
  • 250 ml červeného vína
  • 120 g cukru";i:10;s:35:"pol ks balíčka vanilkového cukru";i:11;s:23:"1 ks šťava z citróna";i:12;s:28:"250 ml smotany na šľahanie";i:13;s:28:"1 ks poleva: 80 g čokolády";i:14;s:15:"40 g margarínu";i:15;s:23:"1 ks šľahačka v tube

Postup

Krok 1

Žĺtky vyšľaháme s ¾ cukru a vanilkovým cukrom. Z bielkov spravíme tuhý sneh a vmiešame do nich zvyšok cukru. Hmotu zamiešame do žĺtkov, pridáme múku s kypriacim práškom a cesto upečieme na 180 stupňoch Celzia. Želatínu s vínom, vanilkovým cukrom a cukrom a šťavou z citróna zmiešame a zohrejeme tesne pod bod vretia. Mierne ochladíme a do zmesi vmiešame hotovú šľahačku. Korpus rozpolíme, naplníme krémom a necháme vychladnúť. Polejeme polevou. Čokoládu a margarín rozpustite v teplom vodnom kúpeli a dôkladne vymiešajte, polejte ňou tortu. Nakoniec ozdobte podľa chuti šľahačkou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS