Francúzska čokoládová torta
4. 2. 2010, 15:53

Reklama
Francúzska čokoládová torta
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 6
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks cesto: 4 žĺtky
- 100 g cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 4 ks bielky
- 80 g polohrubej múky
- 1 ks čajová lyžička kypriaceho prášku
- 1 balíček čokoládového pudingu v prášku
- 1 ks plnka: balíček želatíny
- 250 ml červeného vína
- 120 g cukru";i:10;s:35:"pol ks balíčka vanilkového cukru";i:11;s:23:"1 ks šťava z citróna";i:12;s:28:"250 ml smotany na šľahanie";i:13;s:28:"1 ks poleva: 80 g čokolády";i:14;s:15:"40 g margarínu";i:15;s:23:"1 ks šľahačka v tube
Postup
Krok 1
Žĺtky vyšľaháme s ¾ cukru a vanilkovým cukrom. Z bielkov spravíme tuhý sneh a vmiešame do nich zvyšok cukru. Hmotu zamiešame do žĺtkov, pridáme múku s kypriacim práškom a cesto upečieme na 180 stupňoch Celzia. Želatínu s vínom, vanilkovým cukrom a cukrom a šťavou z citróna zmiešame a zohrejeme tesne pod bod vretia. Mierne ochladíme a do zmesi vmiešame hotovú šľahačku. Korpus rozpolíme, naplníme krémom a necháme vychladnúť. Polejeme polevou. Čokoládu a margarín rozpustite v teplom vodnom kúpeli a dôkladne vymiešajte, polejte ňou tortu. Nakoniec ozdobte podľa chuti šľahačkou.