Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Hubový perkelt

Tajomstvá lesa
Reklama

Hubový perkelt

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 600 g čerstvých húb
  • 70 g údenej slaniny
  • 250 ml kyslej smotany
  • 30 g hladkej múky
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 1 ks citrónová šťava
  • 1 ks cibuľa
  • 1 ks mäsový vývar
  • 1 ks mletá červená paprika
  • 1 ks soľ

Postup

Krok 1

Huby očistíme a nakrájame na plátky. Údenú slaninu nakrájame na malé kocky, rozpražíme, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a speníme. Pridáme nakrájané huby, opražíme, osolíme, zaprášime múkou a opäť opražíme. Poprášime mletou červenou paprikou, podlejeme mäsovým vývarom, pridáme paradajkový pretlak a udusíme domäkka.

Vyberáme pre vás niečo PLUS