Krupicový koláč so sirupom
4. 2. 2010, 15:53

Reklama
Krupicový koláč so sirupom
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 500 ml jogurtu
- 6 ks vajec
- 50 ks dkg hladkej múky
- 1 balíček potravinárskej sódy
- 10 ks dkg krupice
- 1 ks šťava a kôra z polovice citróna
- 1 l vody
- 1 kg cukru
- 1 ks vanilkový cukor
- 1 ks olej";i:10;s:10:"1 ks múka
Postup
Krok 1
Sirup pripravíme z vriacej vody a cukru, penu odstraňujeme sitkom. Pomaly varíme 11 minút a necháme vychladnúť. Vajcia vymiešame s jogurtom, priešame múku, krupicu a citrónovú šťavu s kôrou. Potom pridáme vanilkový cukor a sódu. Formu vymastíme a vysypeme múkou, masu do nej nalejeme a pečieme 45 minút pri teplote 200 stupňov Celzia. Po 23 minútach teplotu znížime na 180 stupňov Celzia. Koláč vyberieme z formy a preložíme ho do nábody, ktorá má vyššie okraje, aby sme ho mohli poliať sirupom. Ten sa musí vsiaknuť. Podávame so šľahačkou, alebo s kokosovou múčkou.