Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Krupicový koláč so sirupom

Veselý koláč
Reklama

Krupicový koláč so sirupom

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 500 ml jogurtu
  • 6 ks vajec
  • 50 ks dkg hladkej múky
  • 1 balíček potravinárskej sódy
  • 10 ks dkg krupice
  • 1 ks šťava a kôra z polovice citróna
  • 1 l vody
  • 1 kg cukru
  • 1 ks vanilkový cukor
  • 1 ks olej";i:10;s:10:"1 ks múka

Postup

Krok 1

Sirup pripravíme z vriacej vody a cukru, penu odstraňujeme sitkom. Pomaly varíme 11 minút a necháme vychladnúť. Vajcia vymiešame s jogurtom, priešame múku, krupicu a citrónovú šťavu s kôrou. Potom pridáme vanilkový cukor a sódu. Formu vymastíme a vysypeme múkou, masu do nej nalejeme a pečieme 45 minút pri teplote 200 stupňov Celzia. Po 23 minútach teplotu znížime na 180 stupňov Celzia. Koláč vyberieme z formy a preložíme ho do nábody, ktorá má vyššie okraje, aby sme ho mohli poliať sirupom. Ten sa musí vsiaknuť. Podávame so šľahačkou, alebo s kokosovou múčkou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS