Paprikové zemiaky
4. 2. 2010, 15:53 (aktualizované: 30. 5. 2024, 15:59)

Paprikové zemiaky
- Dĺžka prípravy (min): 40
- Počet porcií: 2
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks olej
- 1 ks väčšia cibuľa
- 3 ks stručiky cesnaku
- 250 g pikantnejšej mäkkej klobásy
- 500 g zemiakov
- 1 ks soľ
- 1 ks korenie
- 1 ks drvený kmín
- 1 ks červená paprika
- 1 ks majoránka";i:10;s:9:"1 ks voda
Postup
Krok 1
Na malom množstve oleja speníme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme na polkolieska nakrájanú, očistenú klobásu a trocha popražíme. Keď už má cibuľa peknú farbu a klobása sa trocha opiekla, pridáme rosekaný cesnak, kmín, korenie a krátko pražíme. Pridáme červenú papriku a ihneď zalejeme 2 dl vody. Premiešame a pridáme na kolieska nakrájané očistené zemiaky s hrúbkou asi 1cm. Dolejeme toľko vody, aby zemiaky boli len prikryté. Pridáme soľ a hrniec uzavrieme. Ak je obyčajný, je potrebné sledovať, aby nám to neprihorelo. Ak varíme v tlakovom hrnci, po 20 minútach je jedlo uvarené. Ak sú zemiaky mäkké, odstavíme jedlo zo sporáka a varechou rosekáme zemiaky na menšie kúsky habarkou, aby šťava do nich vsiakla. Pridáme majorán a prípadne dosolíme a dokoreníme. Jedlo nemá byť ani ako polievka, ale ani ako tuhý prívarok. Podáva sa s chlebom a kyslou uhorokou alebo kyslou kapustou. Je to rýchle, lacné a veľmi chutné jedlo. Ak máte chuť, môžte hneď na začiatku pridať aj trocha sterilizovaného leča, alebo čerstvú papriku a paradajku.