Reklama

Paprikové zemiaky

Zemiaky drevorubačov
Reklama

Paprikové zemiaky

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 2
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks olej
  • 1 ks väčšia cibuľa
  • 3 ks stručiky cesnaku
  • 250 g pikantnejšej mäkkej klobásy
  • 500 g zemiakov
  • 1 ks soľ
  • 1 ks korenie
  • 1 ks drvený kmín
  • 1 ks červená paprika
  • 1 ks majoránka";i:10;s:9:"1 ks voda

Postup

Krok 1

Na malom množstve oleja speníme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme na polkolieska nakrájanú, očistenú klobásu a trocha popražíme. Keď už má cibuľa peknú farbu a klobása sa trocha opiekla, pridáme rosekaný cesnak, kmín, korenie a krátko pražíme. Pridáme červenú papriku a ihneď zalejeme 2 dl vody. Premiešame a pridáme na kolieska nakrájané očistené zemiaky s hrúbkou asi 1cm. Dolejeme toľko vody, aby zemiaky boli len prikryté. Pridáme soľ a hrniec uzavrieme. Ak je obyčajný, je potrebné sledovať, aby nám to neprihorelo. Ak varíme v tlakovom hrnci, po 20 minútach je jedlo uvarené. Ak sú zemiaky mäkké, odstavíme jedlo zo sporáka a varechou rosekáme zemiaky na menšie kúsky habarkou, aby šťava do nich vsiakla. Pridáme majorán a prípadne dosolíme a dokoreníme. Jedlo nemá byť ani ako polievka, ale ani ako tuhý prívarok. Podáva sa s chlebom a kyslou uhorokou alebo kyslou kapustou. Je to rýchle, lacné a veľmi chutné jedlo. Ak máte chuť, môžte hneď na začiatku pridať aj trocha sterilizovaného leča, alebo čerstvú papriku a paradajku.