Patizónové placky
26. 2. 2014, 18:23

Reklama
Patizónové placky
- Dĺžka prípravy (min): 20
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: nízka
Suroviny
Potrebujeme:
- 500 g patizónu
- 3 ks vajcia
- 3 lyžice hrubej múky (kopcom)
- 1 ks soľ
- 1 ks olej
- 1 ks smotana
Postup
Krok 1
Patizón ošúpeme, nastrúhame na slíže a zmiešame so žĺtkami, múkou a soľou podľa chuti. Opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov. V panvici rozohrejeme olej a naberačkou vkladáme cesto tak, aby vznikli menšie placky, zhruba s priemerom 10 centimetrov. Placky podávame s novými zemiakmi a čerstvou smotanou, alebo uhorkovým šalátom.