Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Patizónové placky

Patizónové placky
Reklama

Patizónové placky

  • Dĺžka prípravy (min): 20
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Potrebujeme:

  • 500 g patizónu
  • 3 ks vajcia
  • 3 lyžice hrubej múky (kopcom)
  • 1 ks soľ
  • 1 ks olej
  • 1 ks smotana

Postup

Krok 1

Patizón ošúpeme, nastrúhame na slíže a zmiešame so žĺtkami, múkou a soľou podľa chuti. Opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov. V panvici rozohrejeme olej a naberačkou vkladáme cesto tak, aby vznikli menšie placky, zhruba s priemerom 10 centimetrov. Placky podávame s novými zemiakmi a čerstvou smotanou, alebo uhorkovým šalátom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS