Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Skvelá šľahačková torta

Jogurtová torta
Reklama

Skvelá šľahačková torta

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 5
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks Cesto – 6 žĺtkov
  • 120 g práškového cukru
  • 120 g mletých orechov
  • 1 ks KL silnej zrnkovej čiernej kávy
  • 6 ks bielok
  • 1 štipka soli. Plnka – 500 ml kyslej smotany
  • 120 g práškového cukru
  • 130 g mletých orechov
  • 500 ml šľahačkovej smotany
  • 1 ks malinový kompót";i:10;s:26:"1 ks strúhaná čokoláda

Postup

Krok 1

Zo žĺtkov, cukru, orechov, kávy, štipky soli a vyšľahaných bielkov pripravíme cesto, ktoré pečieme v tortovej forme pri teplote 160 °C. Po vychladnutí prekrojíme, jeden plát potrieme malinovou šťavou a rozvrstvíme naň maliny a natrieme plnkou. Preložíme druhým plátom. Vrch polejeme malinovou šťavou a ozdobíme vyšľahanou šľahačkou a čokoládou. Necháme vychladiť.

Vyberáme pre vás niečo PLUS