Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Smotanová torta s ananásom

Broskyňová torta so zmrzlinou
Reklama

Smotanová torta s ananásom

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: vysoká

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks veľká konzerva ananásového kompótu
  • 1 balíček detských piškót
  • 7 dl smotany na šľahanie
  • 6 dl kyslej smotany
  • 80 g práškového cukru
  • 10 g želatíny

Postup

Krok 1

Smotanu na šľahanie vyšľaháme a zmiešame s kyslou smotanou a práškovým cukrom. Pridáme želatínu rozpustenú v troške vody a dobre premiešame. Dno tortovej formy vyložíme alobalom, na ktorý uložíme detské piškóty a zalejeme polovicou smotanovej hmoty. Znovu naukladáme vrstvu piškót. Na piškóty naukladáme na malé kocky nakrájaný ananás a zalejeme druhou polovicou smotanovej hmoty. Tortu dáme do chladničky a na druhý deň pred podávaním ozdobíme kúskami ananásu.

Vyberáme pre vás niečo PLUS