Jablkový koláč s karamelom
7. 2. 2014, 18:23 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:12)

Reklama
Jablkový koláč s karamelom
- Dĺžka prípravy (min): 40
- Počet porcií: 8
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks 250g polohrubej múky
- 1 ks 125g masla
- 1 štipka soli
- 1 dl vody
- 1 ks Plnka: 400g očistených jabĺk
- 1 ks 20g masla
- 1 ks 60g prášk. cukru
- 1 ks kalíšok rumu
- 1 ks Hmota na obliatie: 2 vajcia
- 1 ks 100g prášk. cukru";i:10;s:25:"1 ks 75g mletých mandlí";i:11;s:16:"1 ks 100g mlieka
Postup
Krok 1
Vypracujeme cesto, vyvaľkáme a uložíme do vymastenej formy, tak aby boli pokryté aj okraje. Cesto popicháme. Z cukru upálime bledý karamel pridáme maslo zalejeme rumom a hneď pridáme pokrájané jablká na malé kocky. Masu rozložíme na cesto.Vajcia dobre vyšľaháme s cukrom a premiešame s mandľami a mliekom. Hmotu vylejeme na jablkovú masu. Upečieme vo vyhriatej rúre.