Reklama

Jablkový koláč s karamelom

Jablkový koláč s karamelom
Reklama

Jablkový koláč s karamelom

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 8
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks 250g polohrubej múky
  • 1 ks 125g masla
  • 1 štipka soli
  • 1 dl vody
  • 1 ks Plnka: 400g očistených jabĺk
  • 1 ks 20g masla
  • 1 ks 60g prášk. cukru
  • 1 ks kalíšok rumu
  • 1 ks Hmota na obliatie: 2 vajcia
  • 1 ks 100g prášk. cukru";i:10;s:25:"1 ks 75g mletých mandlí";i:11;s:16:"1 ks 100g mlieka

Postup

Krok 1

Vypracujeme cesto, vyvaľkáme a uložíme do vymastenej formy, tak aby boli pokryté aj okraje. Cesto popicháme. Z cukru upálime bledý karamel pridáme maslo zalejeme rumom a hneď pridáme pokrájané jablká na malé kocky. Masu rozložíme na cesto.Vajcia dobre vyšľaháme s cukrom a premiešame s mandľami a mliekom. Hmotu vylejeme na jablkovú masu. Upečieme vo vyhriatej rúre.

Vyberáme pre vás niečo PLUS