Tuniakový cestovinový šalát
1. 4. 2010, 4:23 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:00)

Reklama
Tuniakový cestovinový šalát
- Dĺžka prípravy (min): 20
- Počet porcií: 8
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks cestoviny fussilli
- 1 ks tuniak v oleji alebo v paradajkovej omáčke
- 1 ks citrón
- 2 ks vajíčka
- 1 ks horčica
- 1 ks olivový olej
- 5 ks paradajok
- 8 ks olív čiernych alebo zelených
- 1 ks kyslá smotana
- 1 ks šampiňóny v konzerve";i:10;s:24:"1 ks kukurica z konzervy";i:11;s:15:"1 ks tvrdý syr
Postup
Krok 1
Uvaríme cestoviny. V olivovom oleji cca 1,5 dl rozmixujeme natvrdo uvarené vajíčka, ktoré si vopred rozdelíme na malé kúsky a pridáme k nim horčicu a nakrájané olivy, to všetko dokopy spolu rozmixujeme a potom pridáme k cestovinám a rozmiešame, pridáme celú kyslú smotanu, syr nakrájaný na kocky, šampiňóny, kukuricu a tuniaka jedného al. viac konzerv, všetko dokopy rozmiešame a pokvapkáme štavou z citróna, chutí to vynikajúco ako studené tak aj teplé jedlo
Autor: Ing. Mgr. Natália Szalonová