Reklama

Tuniakový cestovinový šalát

Cestoviny s tuniakom
Reklama

Tuniakový cestovinový šalát

  • Dĺžka prípravy (min): 20
  • Počet porcií: 8
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks cestoviny fussilli
  • 1 ks tuniak v oleji alebo v paradajkovej omáčke
  • 1 ks citrón
  • 2 ks vajíčka
  • 1 ks horčica
  • 1 ks olivový olej
  • 5 ks paradajok
  • 8 ks olív čiernych alebo zelených
  • 1 ks kyslá smotana
  • 1 ks šampiňóny v konzerve";i:10;s:24:"1 ks kukurica z konzervy";i:11;s:15:"1 ks tvrdý syr

Postup

Krok 1

Uvaríme cestoviny. V olivovom oleji cca 1,5 dl rozmixujeme natvrdo uvarené vajíčka, ktoré si vopred rozdelíme na malé kúsky a pridáme k nim horčicu a nakrájané olivy, to všetko dokopy spolu rozmixujeme a potom pridáme k cestovinám a rozmiešame, pridáme celú kyslú smotanu, syr nakrájaný na kocky, šampiňóny, kukuricu a tuniaka jedného al. viac konzerv, všetko dokopy rozmiešame a pokvapkáme štavou z citróna, chutí to vynikajúco ako studené tak aj teplé jedlo

Autor: Ing. Mgr. Natália Szalonová