Reklama

Fazuľová polievka s kyslou kapustou

Šošovica na indický spôsob
Reklama

Fazuľová polievka s kyslou kapustou

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 40 ks dkg suchej fazule - najlepšia rôznej farby a veľká
  • 1 ks stredne veľká cibuľa
  • 4 ks strúčiky cesnaku
  • 4 ks stredne veľké zemiaky
  • 30 ks - 40 dkg kyslej kapusty aj so šťavou
  • 25 ks - 30dkg dobrej domácej údenej klobásy
  • 1 ks soľ - podľa chuti
  • 1 ks vegeta - podľa chuti
  • 1 ks čierne korenie - mleté - podľa chuti

Postup

Krok 1

Opláchnutú fazuľu, na kocky nakrájané zemiaky a na kolieska nakrájanú klobásu vložíme do tlakového hrnca, pridáme kyslú kapustu, soľ, vegetu, pokrájanú cibuľu,cesnak, čierne korenie. Zalejeme asi 2 litrami studenej vody, hrniec zavrieme a postavíme na sporák.

Ďalej postupujeme podľa pokynov a rád výrobcu nášho tlakového hrnca. Ja som v mojom varil asi 60 - 70 minút. Pretože v polievke je aj kyslá kapusta, nemusíme pridávať kyslú smotanu, alebo ocot. Nie je treba ani zahusťovať.

Dobrú chuť

Autor: Ondrej Ivaniš