Krevetové rizoto so špenátom
4. 2. 2010, 15:53 (aktualizované: 30. 5. 2024, 15:58)

Reklama
Krevetové rizoto so špenátom
- Dĺžka prípravy (min): 40
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 400 g kreviet
- 350 ml zeleninového bujónu
- 150 g ryže
- 2 ks cibule
- 3 ks strúčiky cesnaku
- 500 g špenátu
- 1 ks soľ
- 1 ks korenie
- 200 g kyslej smotany.
Postup
Krok 1
Krevety opečieme na olivovom oleji, vyberiem ich z výpeku a do oleja pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme ryžu, krátko ju opečieme, zalejem vývarom a 20 minút dusíme prikrytú, kým sa neuvarí. Pridáme rozmrazený špenát, zamiešame, prehrejme, zmiešame s krevetami, osolíme, okoreníme a podávame ozdobené kyslou smotanou.