Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Bravčová pečienka s kapustou

Sedliacka kapusta s bračovinou
Reklama

Bravčová pečienka s kapustou

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 400 g bravčovej krkovičky
  • 1 ks soľ
  • 1 ks rasca. Zemiaková knedľa: 800 g zemiakov
  • 1 ks soľ
  • 30 g hrubej múky
  • 1 ks vajce. Kyslá kapusta: kyslá kapusta
  • 1 ks soľ
  • 1 ks rasca
  • 20 g masti
  • 20 g cibule";i:10;s:24:"200 g surových zemiakov";i:11;s:10:"1 ks cukor

Postup

Krok 1

Bravčové mäso opečieme na sucho (bez tuku) zo všetkých strán. Osolíme, posypeme rascou, podlejeme vodou a upečieme do mäkka. Uvarené zemiaky ošúpeme, postrúhame, osolíme, pridáme vajce a podľa potreby zahustíme múkou. Sformujeme valec, ktorý varíme v osolenej vode asi 20 minút. Kyslá kapusta: osolenú a rascou posypanú kapustu dusíme takmer do mäkka. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na masti, prípadne osmažíme do zlatista. Pridáme ku kapuste spolu s postrúhanými zemiakmi a spolu podusíme. Dochutíme cukrom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS