Bravčová pečienka s kapustou
4. 2. 2010, 15:53

Reklama
Bravčová pečienka s kapustou
- Dĺžka prípravy (min): 40
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 400 g bravčovej krkovičky
- 1 ks soľ
- 1 ks rasca. Zemiaková knedľa: 800 g zemiakov
- 1 ks soľ
- 30 g hrubej múky
- 1 ks vajce. Kyslá kapusta: kyslá kapusta
- 1 ks soľ
- 1 ks rasca
- 20 g masti
- 20 g cibule";i:10;s:24:"200 g surových zemiakov";i:11;s:10:"1 ks cukor
Postup
Krok 1
Bravčové mäso opečieme na sucho (bez tuku) zo všetkých strán. Osolíme, posypeme rascou, podlejeme vodou a upečieme do mäkka. Uvarené zemiaky ošúpeme, postrúhame, osolíme, pridáme vajce a podľa potreby zahustíme múkou. Sformujeme valec, ktorý varíme v osolenej vode asi 20 minút. Kyslá kapusta: osolenú a rascou posypanú kapustu dusíme takmer do mäkka. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na masti, prípadne osmažíme do zlatista. Pridáme ku kapuste spolu s postrúhanými zemiakmi a spolu podusíme. Dochutíme cukrom.