Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Jucha s papcunom - mrvenicou

Fazuľová talianska polievka
Reklama

Jucha s papcunom - mrvenicou

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: vysoká

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks 1
  • 5 l kapustovej vody
  • 3 ks väčšie zemiaky
  • 1 ks huby
  • 1 ks klobása
  • 1 ks 250g hrubej múky
  • 1 ks soľ
  • 1 ks vajce

Postup

Krok 1

Do vody z kyslej kapusty dáme variť klobásu, zemiaky pokrájane na kocky, huby. Až je všetko uvarené urobíme si zásmažku z masti alebo oleja.50 g masti, 2 lyžice Hladkej múky, 2 strúčiky cesnaku, ktorý na drobno posekáme, rasca a červená paprika. Popražíme do ružová zalejeme studenou vodou aby sa nezrazila, až začne vrieť zalejeme do polievky . Necháme spolu zavrieť asi minútu a odstavíme. Papcun si pripravíme následovne. Na doske pripravíme tuhé cesto z 250g hrubej múky, soľ, 1 vajce, ktoré potom nastrúhame na strúhadle. Papcun - mrvenicu zavaríme osobitne vo vriacej vode. Do polievky si každý dá podľa potreby či chce riedku alebo hustú polievku.

Vyberáme pre vás niečo PLUS