Jucha s papcunom - mrvenicou
15. 12. 2010, 15:23

Reklama
Jucha s papcunom - mrvenicou
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 6
- Náročnosť: vysoká
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks 1
- 5 l kapustovej vody
- 3 ks väčšie zemiaky
- 1 ks huby
- 1 ks klobása
- 1 ks 250g hrubej múky
- 1 ks soľ
- 1 ks vajce
Postup
Krok 1
Do vody z kyslej kapusty dáme variť klobásu, zemiaky pokrájane na kocky, huby. Až je všetko uvarené urobíme si zásmažku z masti alebo oleja.50 g masti, 2 lyžice Hladkej múky, 2 strúčiky cesnaku, ktorý na drobno posekáme, rasca a červená paprika. Popražíme do ružová zalejeme studenou vodou aby sa nezrazila, až začne vrieť zalejeme do polievky . Necháme spolu zavrieť asi minútu a odstavíme. Papcun si pripravíme následovne. Na doske pripravíme tuhé cesto z 250g hrubej múky, soľ, 1 vajce, ktoré potom nastrúhame na strúhadle. Papcun - mrvenicu zavaríme osobitne vo vriacej vode. Do polievky si každý dá podľa potreby či chce riedku alebo hustú polievku.