Vianočná hrachová polievka
15. 12. 2010, 15:23

Reklama
Vianočná hrachová polievka
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: vysoká
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks suchý hrach
- 1 ks hlavu
- 1 ks chvost a ikry z ryby
- 1 ks koreňovú zeleninu
- 1 ks cibuľu
- 1 ks olej
- 1 ks hladkú múku
- 1 ks čierne korenie
- 1 ks majorán
- 1 ks rascu";i:10;s:9:"1 ks soľ
Postup
Krok 1
Umytý hrach namočíme do studenej vody do druhého dňa. Pridáme soľ, rascu a uvaríme do mäkka. Osobitne uvaríme rybiu hlavu, chvost a vnútornosti, spolu s očistenou zeleninou a cibuľou. Vývar nalejeme do hrachu. Na oleji osmažíme hladkú múku a pridáme do vriacej polievky. Polievku môžeme zjemniť kúskom masla. Podávame s opraženou žemľou, pokrájanou na kocky.