Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Vianočná hrachová polievka

Hrachová polievka s párkom
Reklama

Vianočná hrachová polievka

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: vysoká

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks suchý hrach
  • 1 ks hlavu
  • 1 ks chvost a ikry z ryby
  • 1 ks koreňovú zeleninu
  • 1 ks cibuľu
  • 1 ks olej
  • 1 ks hladkú múku
  • 1 ks čierne korenie
  • 1 ks majorán
  • 1 ks rascu";i:10;s:9:"1 ks soľ

Postup

Krok 1

Umytý hrach namočíme do studenej vody do druhého dňa. Pridáme soľ, rascu a uvaríme do mäkka. Osobitne uvaríme rybiu hlavu, chvost a vnútornosti, spolu s očistenou zeleninou a cibuľou. Vývar nalejeme do hrachu. Na oleji osmažíme hladkú múku a pridáme do vriacej polievky. Polievku môžeme zjemniť kúskom masla. Podávame s opraženou žemľou, pokrájanou na kocky.

Vyberáme pre vás niečo PLUS