Reklama

Bravčová pečeň s jablkami

Arabská hovädzia pečeň
Reklama

Bravčová pečeň s jablkami

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: vysoká

Suroviny

Potrebujeme:

  • 600 g bravčovej pečene
  • 1 ks mleté čierne korenie
  • 60 g oleja
  • 80 g údenej slaniny bez kože
  • 200 g jabĺk
  • 40 g masla
  • 1 ks hlávku šalátu
  • 40 g sterilizovanej cibuľky
  • 40 g kapie
  • 1 ks petržlenovú vňať

Postup

Krok 1

Pečeň odblaníme a nakrájame na plátky. Okoreníme, pokvapkáme olejom a kladieme na rozpálený gril zároveň s plátkami údenej slaniny. Z jabĺk vyrežeme jadrovníky, nakrájame ich na kolieska a opečieme na rozpustenom masle. Na grilovanú pečeň ukladáme slaninu, priložíme opečené jablká, ozdobíme šalátom, cibuľkou, kapiou a posypeme petržlenovou vňaťou. Ako prílohu podávame uvarené zemiaky.