Bravčová pečeň s jablkami
20. 12. 2010, 15:23 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:03)

Reklama
Bravčová pečeň s jablkami
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: vysoká
Suroviny
Potrebujeme:
- 600 g bravčovej pečene
- 1 ks mleté čierne korenie
- 60 g oleja
- 80 g údenej slaniny bez kože
- 200 g jabĺk
- 40 g masla
- 1 ks hlávku šalátu
- 40 g sterilizovanej cibuľky
- 40 g kapie
- 1 ks petržlenovú vňať
Postup
Krok 1
Pečeň odblaníme a nakrájame na plátky. Okoreníme, pokvapkáme olejom a kladieme na rozpálený gril zároveň s plátkami údenej slaniny. Z jabĺk vyrežeme jadrovníky, nakrájame ich na kolieska a opečieme na rozpustenom masle. Na grilovanú pečeň ukladáme slaninu, priložíme opečené jablká, ozdobíme šalátom, cibuľkou, kapiou a posypeme petržlenovou vňaťou. Ako prílohu podávame uvarené zemiaky.