Reklama

Šťavnaté rezne v kyslej smotane

Zapekané kuracie prsia v syrovej omáčke
Reklama

Šťavnaté rezne v kyslej smotane

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 4 ks kuracie prsia
  • 1 ks kyslá smotana
  • 3 ks strúčiky cesnaku
  • 1 ks vajce
  • 1 ks 30-40 dkg postrúhaného syra
  • 1 ks olej na vyprážanie
  • 1 ks strúhanka na obalenie
  • 1 ks soľ
  • 1 ks korenie

Postup

Krok 1

Kuracie prsia si pozdĺžne rozrežeme na 2 tenšie kusy, vyklepeme, osolíme a okoreníme. Pripravíme si marinádu z 1 kyslej smotany, 1 celého vajca a 3 roztlačených strúčikov cesnaku. Kuracie prsia vložíme do marinády a necháme odležať 2 hod. Po vybratí z marinády ich obalíme v postrúhanom syre, následne v strúhanke a vypražíme na oleji do zlata. Výborný recept, mäso aj po vypražení ostane mäkučké a šťavnaté.

Vyberáme pre vás niečo PLUS