Šťavnaté rezne v kyslej smotane
5. 1. 2011, 18:23 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:03)

Reklama
Šťavnaté rezne v kyslej smotane
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 4 ks kuracie prsia
- 1 ks kyslá smotana
- 3 ks strúčiky cesnaku
- 1 ks vajce
- 1 ks 30-40 dkg postrúhaného syra
- 1 ks olej na vyprážanie
- 1 ks strúhanka na obalenie
- 1 ks soľ
- 1 ks korenie
Postup
Krok 1
Kuracie prsia si pozdĺžne rozrežeme na 2 tenšie kusy, vyklepeme, osolíme a okoreníme. Pripravíme si marinádu z 1 kyslej smotany, 1 celého vajca a 3 roztlačených strúčikov cesnaku. Kuracie prsia vložíme do marinády a necháme odležať 2 hod. Po vybratí z marinády ich obalíme v postrúhanom syre, následne v strúhanke a vypražíme na oleji do zlata. Výborný recept, mäso aj po vypražení ostane mäkučké a šťavnaté.