Reklama

Zemiakové posúchy s bryndzou

Zemiakové posúchy s bryndzou
Reklama

Zemiakové posúchy s bryndzou

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 750 g zemiakov
  • 100 g cibule
  • 240 g bryndze
  • 2 ks vajcia
  • 60 g hrubej múky
  • 1 ks soľ
  • 1 ks mleté čierne korenie
  • 1 ks rasca
  • 80 g oleja

Postup

Krok 1

Olúpané a umyté zemiaky s cibuľou postrúhame, zmiešame s bryndzou, vajciami, múkou, osolíme, okoreníme, pridáme mletú rascu a spolu dobre vymiešame. Z tejto hmoty formujeme posúchy, ktoré opekáme na rozpálenom oleji do zlatista. Podávame teplé s čajom alebo zeleninovým šalátom.