Zemiakové posúchy s bryndzou
5. 1. 2011, 18:23 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:03)

Reklama
Zemiakové posúchy s bryndzou
- Dĺžka prípravy (min): 40
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 750 g zemiakov
- 100 g cibule
- 240 g bryndze
- 2 ks vajcia
- 60 g hrubej múky
- 1 ks soľ
- 1 ks mleté čierne korenie
- 1 ks rasca
- 80 g oleja
Postup
Krok 1
Olúpané a umyté zemiaky s cibuľou postrúhame, zmiešame s bryndzou, vajciami, múkou, osolíme, okoreníme, pridáme mletú rascu a spolu dobre vymiešame. Z tejto hmoty formujeme posúchy, ktoré opekáme na rozpálenom oleji do zlatista. Podávame teplé s čajom alebo zeleninovým šalátom.