Bravčové rizoto so zeleninou
15. 2. 2011, 13:23 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:03)

Reklama
Bravčové rizoto so zeleninou
- Dĺžka prípravy (min): 40
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 400 g bravčového mäsa z pliecka
- 40 g masti
- 40 g cibule
- 1 lyžica mletej červenej papriky
- 1 ks soľ
- 100 g ryže
- 1 ks mleté čierne korenie
- 150 g miešanej koreňovej zeleniny
Postup
Krok 1
Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na kocky. V tlakovom hrnci rozpustíme masť, speníme na nej posekanú cibuľu, primiešame pokrájané mäso, mletú papriku, osolíme a dusíme vo vlastnej šťave. Prebratú ryžu umyjeme, necháme odkvapkať a pridáme ju k mäsu. Všetko okoreníme, podlejeme horúcim vývarom alebo vodou a dusíme. Očistenú zeleninu pokrájame na kocky, primiešame k mäsu, znovu podlejeme, hrniec uzavrieme a dusíme asi 15 minút.