Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Hovädzia polievka s krupicovými haluškami

Jahňacia polievka s knedličkami
Reklama

Hovädzia polievka s krupicovými haluškami

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: vysoká

Suroviny

Potrebujeme:

  • 200 g riedkych hovädzích kostí
  • 500 g hovädzieho mäsa
  • 2 l vody
  • 1 ks soľ
  • 1 ks nové korenie
  • 1 ks čierne korenie celé
  • 100 g miešanej koreňovej zeleniny
  • 50 g cibule. Krupicové halušky: 20 g masla
  • 1 ks vajce
  • 1 ks soľ";i:10;s:27:"1 ks čierne mleté korenie";i:11;s:20:"60 g detskej krupice";i:12;s:25:"1 ks malá lyžička vody

Postup

Krok 1

Kosti a mäso umyjeme, zalejeme studenou vodou a uvedieme do varu. Potom varíme už len pomaly, osolíme, pridáme čierne a nové korenie. Po hodine varu pridáme umytú a očistenú zeleninu, cibuľu a varíme do mäkka. Uvarené mäso a zeleninu vyberieme. Zeleninu pokrájame a vložíme do precedenej polievky. Uvarené krupicové halušky vložíme do polievky tesne pred podávaním. Krupicové halušky: V miske rozmiešame maslo s vajíčkom, soľou a mletým čiernym korením. Pridáme krupicu, zamiešame a necháme odležať 10 minút. Z cestička potom lyžicou formujeme halušky, ktoré vkladáme do osolenej vriacej vody.

Vyberáme pre vás niečo PLUS