Hovädzia polievka s krupicovými haluškami
15. 2. 2011, 13:23

Reklama
Hovädzia polievka s krupicovými haluškami
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: vysoká
Suroviny
Potrebujeme:
- 200 g riedkych hovädzích kostí
- 500 g hovädzieho mäsa
- 2 l vody
- 1 ks soľ
- 1 ks nové korenie
- 1 ks čierne korenie celé
- 100 g miešanej koreňovej zeleniny
- 50 g cibule. Krupicové halušky: 20 g masla
- 1 ks vajce
- 1 ks soľ";i:10;s:27:"1 ks čierne mleté korenie";i:11;s:20:"60 g detskej krupice";i:12;s:25:"1 ks malá lyžička vody
Postup
Krok 1
Kosti a mäso umyjeme, zalejeme studenou vodou a uvedieme do varu. Potom varíme už len pomaly, osolíme, pridáme čierne a nové korenie. Po hodine varu pridáme umytú a očistenú zeleninu, cibuľu a varíme do mäkka. Uvarené mäso a zeleninu vyberieme. Zeleninu pokrájame a vložíme do precedenej polievky. Uvarené krupicové halušky vložíme do polievky tesne pred podávaním. Krupicové halušky: V miske rozmiešame maslo s vajíčkom, soľou a mletým čiernym korením. Pridáme krupicu, zamiešame a necháme odležať 10 minút. Z cestička potom lyžicou formujeme halušky, ktoré vkladáme do osolenej vriacej vody.