Reklama

Bravčové na horčici

Hovädzie steaky so šunkou a hubami
Reklama

Bravčové na horčici

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 600 g bravčového karé
  • 1 ks zemiaky
  • 10 ks strúčikov cesnaku
  • 1 ks zmes korenia
  • 1 ks PL petržlenovej vňate
  • 1 ks kelímok horčice
  • 1 ks olej a soľ

Postup

Krok 1

Očistené zemiaky nakrájame na štvrťky a dáme variť do slanej vody. Mäso nakrájame na plátky, jemne naklepeme, osolíme a okoreníme. Strúčiky cesnaku roztlačíme a potrieme nimi plátky mäsa. Potom mäso potrieme aj horčicou (mäso potierame iba z jednej strany). Mäso položíme potretou stranou na rozpálený olej a smažíme. Podlejeme vodou a necháme dusiť. Uvarené zemiaky jemne omastíme a zmiešame s petržlenovou vňaťou. Mäso podávame so zemiakmi a uhorkový šalátom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS