Bravčové na horčici
24. 5. 2011, 16:09 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:04)

Reklama
Bravčové na horčici
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 600 g bravčového karé
- 1 ks zemiaky
- 10 ks strúčikov cesnaku
- 1 ks zmes korenia
- 1 ks PL petržlenovej vňate
- 1 ks kelímok horčice
- 1 ks olej a soľ
Postup
Krok 1
Očistené zemiaky nakrájame na štvrťky a dáme variť do slanej vody. Mäso nakrájame na plátky, jemne naklepeme, osolíme a okoreníme. Strúčiky cesnaku roztlačíme a potrieme nimi plátky mäsa. Potom mäso potrieme aj horčicou (mäso potierame iba z jednej strany). Mäso položíme potretou stranou na rozpálený olej a smažíme. Podlejeme vodou a necháme dusiť. Uvarené zemiaky jemne omastíme a zmiešame s petržlenovou vňaťou. Mäso podávame so zemiakmi a uhorkový šalátom.