Reklama

4x ako si pripraviť ovsené vločky

Reklama

Ovsené vločky majú mnoho zdravotných výhod, ktoré zahŕňajú ochranu proti diabetu, vysokému cholesterou, krvnému tlaku a obezite. Práve raňajky sú často považované za najlepšie jedlo dňa pre ovsené vločky. Vločky však môžete začleniť aj do iných denných jedál, rovnako na desiatu, a rôznymi spôsobmi ich variť.

Čítajte: Spoznáte v obchode skutočne zdravé pečivo?

1. Rýchla kaša
Ak máte pevný čas vyhradený na prípravu tradičnej ovsenej kaše ráno, zvážte okamžité ovsené vločky. Tradičné ovsené vločky sú hotové za päť minút alebo aj menej. Nejedzte instantné ovsené vločky, ktoré majú vysoký obsah pridaného cukru a sodíka. Pre dosiahnutie optimálnych zdravotných výhod, vyberajte si klasické, čisté, do ktorých zamiešate iba slnečnicové semienka, ovocie, polejete medom a zalejete uvarenou vodou, nie mliekom.

2. Namáčanie
Pokiaľ chcete získať z ovsených vločiek čo najviac živín, mali by ste ich vopred namáčať, aby boli stráviteľnejšie. Je to vhodné najmä pre tých ľudí, ktorí trpia chronickými problémami trávenia. Namáčanie cez noc zvyšuje chuť vločiek. Vločky potom ochlaďte aspoň na päť hodín. Podávajte s maslom a medom.

3. Koláče a sušienky
Ovsené placky boli kedysi bežnou sedliackou stravou. Aj preto sú ovsené koláče známe jedlo a vyžadujú iba maslo, vajcia, cukor a štipku soli na zlepšenie ich chuti. Ovsené sušienky sú tiež dobrý spôsob, ako zvýšiť svoj denný príjem vločiek. Pridajte do receptu sušené ovocie, orechy, hrozienka, brusnice alebo ďatle.

4. Plnky

Chuť a textúra ovsených vločiek predurčuje, aby sa stali aj vynikajúcim doplnkom k mäsovým pokrmom. Kuracia plnka z ovsených vločiek, pikantné vločky v inej hydine, to všetko sú po desiatky rokov overené recepty.

Autor: Lena

Tip: 5 tipov, ako odstrániť tuk z hotového jedla
Jedlo dodáva telu energiu v podobe kalórií. Čím viac kalórií potravina obsahuje, tým viac energie dostanete. Tuk poskytuje viac kalórií ako bielkoviny a sacharidy. Avšak tuk, ktorý behom dňa nepoužijete a nespálite sa vám v tele uskladní. Viac...

Vyberáme pre vás niečo PLUS