Chrumkavé pečené kuracie stehienka
24. 5. 2011, 16:21

Reklama
Chrumkavé pečené kuracie stehienka
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 10
- Náročnosť: vysoká
Suroviny
Potrebujeme:
- 12 ks vykostených kuracích stehienok (s kožou)
- 1 ks grilovacie korenie
- 1 ks kurkuma
- 1 ks olej
- 1 ks cesnak
- 1 ks soľ
- 1 ks cesto z hladkej múky
Postup
Krok 1
Kuracie stehná predvaríme, scedíme a necháme vychladnúť. Potom ich osolíme a posypeme grilovacím korením, kurkumou a potrieme pripravenou zmesou cesnaku (rozdrvený cesnak zmiešaný s lyžičkou oleja) a všetko spolu dobre premiešame, aby stehná boli rovnomerne posiate koreninami. Na panvicu – do horúceho oleja naukladáme okorenené stehná a potrieme ich pierkom, ktoré je namočené do pripraveného cestíčka. Rovnomerne ich opekáme častým otáčaním do zlatista. Po upečení ich necháme vychladnúť. Nakrájame na tenké plátky. Podávame so zeleninovou prílohou.