Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Chrumkavé pečené kuracie stehienka

Kuracie krídelká na citróne
Reklama

Chrumkavé pečené kuracie stehienka

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 10
  • Náročnosť: vysoká

Suroviny

Potrebujeme:

  • 12 ks vykostených kuracích stehienok (s kožou)
  • 1 ks grilovacie korenie
  • 1 ks kurkuma
  • 1 ks olej
  • 1 ks cesnak
  • 1 ks soľ
  • 1 ks cesto z hladkej múky

Postup

Krok 1

Kuracie stehná predvaríme, scedíme a necháme vychladnúť. Potom ich osolíme a posypeme grilovacím korením, kurkumou a potrieme pripravenou zmesou cesnaku (rozdrvený cesnak zmiešaný s lyžičkou oleja) a všetko spolu dobre premiešame, aby stehná boli rovnomerne posiate koreninami. Na panvicu – do horúceho oleja naukladáme okorenené stehná a potrieme ich pierkom, ktoré je namočené do pripraveného cestíčka. Rovnomerne ich opekáme častým otáčaním do zlatista. Po upečení ich necháme vychladnúť. Nakrájame na tenké plátky. Podávame so zeleninovou prílohou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS