Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Kuracie prsia so šunkou, broskyňou a syrom

Zapekané kuracie stehná so zeleninou a vajcom
Reklama

Kuracie prsia so šunkou, broskyňou a syrom

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 500 g kuracích pŕs
  • 1 ks konzerva broskýň
  • 10 ks plátkov šunky
  • 1 ks plátkový syr
  • 1 ks soľ
  • 1 ks čierne korenie
  • 1 ks bazalka
  • 1 ks oregano
  • 1 ks olej
  • 1 ks

Postup

Krok 1

Umyté kuracie prsia si nakrájame na rezne, osolíme a dáme asi na hodinku odležať do chladničky. Oddýchnuté mäso sprudka opečieme na oleji do mäkka, potom vyberieme a odložíme do misky. Výpek dáme na pekáč a poukladáme mäso, na ktoré ukladáme plátky šunky, posypeme bazalkou a oreganom. Broskyne si pokrájame na mesiačiky a poukladáme na mäso a šunku. Pečieme cca 20 minút, potom vyberieme a navrch ešte poukladáme plátky syra. Počkáme, kým sa syr neroztopí a môžeme servírovať. Podávame s ryžou, alebo zemiakmi.

Vyberáme pre vás niečo PLUS