Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Marinovaná bravčová panenka na tymiáne

Mäsové valčeky so syrom
Reklama

Marinovaná bravčová panenka na tymiáne

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: vysoká

Suroviny

Potrebujeme:

  • 600 g bravč. panenka
  • 100 g sušené huby
  • 100 g čerstvé šampiňóny
  • 100 g mrazené huby
  • 1 ks dcl olivový olej
  • 1 ks dcl smotana 33%
  • 1 ks dcl kurací vývar(kuriatka)
  • 2 ks mrazené zemiakové placky (na porciu)
  • 1 ks soľ
  • 1 ks čierné mleté korenie";i:10;s:11:"1 ks tymian";i:11;s:35:"1 ks čerstvá petržlenová vňať";i:12;s:11:"1 ks cesnak

Postup

Krok 1

Bravčovú panenku narežeme na 150-gramové kusy v tvare valca, osolíme, okoreníme, pridáme tymián, zabalíme do alobalu a pečieme 12 minút. Na oleji opečieme nakrájanú cibuľu, huby (šampiňóny). Kuriatka ochutíme polievkovým korením a soľou, a keď zmäknú vyberieme ich. Do výpeku nalejeme vývar z kuriatok, necháme prevrieť a zjemníme smotanou. Zemiakovú placku vypražíme.

Vyberáme pre vás niečo PLUS