Marinovaná bravčová panenka na tymiáne
8. 7. 2011, 13:23

Reklama
Marinovaná bravčová panenka na tymiáne
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: vysoká
Suroviny
Potrebujeme:
- 600 g bravč. panenka
- 100 g sušené huby
- 100 g čerstvé šampiňóny
- 100 g mrazené huby
- 1 ks dcl olivový olej
- 1 ks dcl smotana 33%
- 1 ks dcl kurací vývar(kuriatka)
- 2 ks mrazené zemiakové placky (na porciu)
- 1 ks soľ
- 1 ks čierné mleté korenie";i:10;s:11:"1 ks tymian";i:11;s:35:"1 ks čerstvá petržlenová vňať";i:12;s:11:"1 ks cesnak
Postup
Krok 1
Bravčovú panenku narežeme na 150-gramové kusy v tvare valca, osolíme, okoreníme, pridáme tymián, zabalíme do alobalu a pečieme 12 minút. Na oleji opečieme nakrájanú cibuľu, huby (šampiňóny). Kuriatka ochutíme polievkovým korením a soľou, a keď zmäknú vyberieme ich. Do výpeku nalejeme vývar z kuriatok, necháme prevrieť a zjemníme smotanou. Zemiakovú placku vypražíme.