Reklama

Morčacie medailónky

Pekingské hovädzie mäso
Reklama

Morčacie medailónky

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: vysoká

Suroviny

Potrebujeme:

  • 4 ks menšie morčacie prsia
  • 2 lyžice polohrubej múky
  • 1 lyžica slnečnicového oleja
  • 25 g masla
  • 1 ks menšia cibuľa
  • 250 g malých šampiňónov
  • 2 lyžice kremžskej horčice
  • 1 lyžica oregana
  • 150 ml kuracieho vývaru
  • 2 lyžice kyslej smotany";i:10;s:37:"4 lyžice červeného sladkého vína";i:11;s:9:"1 ks soľ";i:12;s:27:"1 ks mleté čierne korenie";i:13;s:30:"2 lyžice petržlenovej vňate

Postup

Krok 1

Rezne zbavené kože dáme medzi dva hárky kuchynskej priesvitnej fólie a opatrne vyklepeme na hrúbku cca 5 mm. Múku zmiešame s trochou soli a trochou mletého čierneho korenia, obalíme v nej rezne a zvyšky otrasieme. Vo veľkej panvici zohrejeme olej a maslo. Vložíme morčacie rezne v jednej vrstve a pražíme 3 minúty z každej strany. Preložíme ich na tanier a dáme na teplé miesto. Do panvice vložíme nadrobno nasekanú cibuľu a jemne pražíme cca 3 minúty. Pridáme šampiňóny sekané na plátky a pražíme cca 1 minútu. Primiešame víno a necháme slabo 2 minúty vrieť, potom vmiešame horčicu, oregano a vývar. Rezne vrátime do panvice a jemne prihrievame ešte 4 minúty. Dierkovanou lyžicou preložíme rezne a šampiňóny na tanier. Do omáčky primiešame smotanu a opäť prehrejeme. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Medailóniky nakoniec ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS