Nepravá kačacia pečienka
8. 7. 2011, 13:27 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:05)

Reklama
Nepravá kačacia pečienka
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: vysoká
Suroviny
Potrebujeme:
- 40 ks dkg hydinovej pečienky
- 10 ks dkg masti
- 4 ks vajcia
- 2 ks dcl smotany na varenie
- 1 ks soľ
- 1 ks mleté čierne korenie
- 1 ks oregano
Postup
Krok 1
Pečienku zomelieme, pridáme rozpustený tuk, vyšľahané celé vajcia, smotanu a dochutíme podľa potreby soľou, čiernym mletým korením a oreganom. Všetko dobre vymiešame a vylejeme na vymastený plech. Pečieme pri teplote 180-200 stupňov asi 20-30 minút. Teplé podávame so zemiakovou kašou alebo s chlebom.