Pečená bravčová roláda
21. 7. 2011, 17:47 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:05)

Reklama
Pečená bravčová roláda
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 8
- Náročnosť: vysoká
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 kg bravčového karé
- 1 ks soľ
- 1 ks mleté čierne korenie
- 1 ks olej
- 3 ks vajcia
- 50 g cibule
- 1 ks 0
- 8 dl oleja
- 30 g zeleného hrášku
- 30 g kapie";i:10;s:26:"30 g sterilizovaných húb";i:11;s:9:"1 ks soľ";i:12;s:27:"1 ks mleté čierne korenie";i:13;s:10:"1 ks rascu";i:14;s:20:"1 ks mäsový vývar
Postup
Krok 1
Vykostené mäso rozrežeme na asi 1,5 cm plát, zľahka naklepeme, osolíme a okoreníme. Na troche oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú pečienku, hrášok, kapiu, rascu a huby. Podľa chuti okoreníme, podlejeme vývarom a podusíme domäkka. Potom pečienku osolíme a za stáleho miešania zahustíme vajcami. Takto pripravenú plnku natrieme na plát mäsa, zvinieme, previažeme niťou a prudko zo všetkých strán opečieme na rozpálenom oleji. Potom podlejeme trochou vývaru a upečieme domäkka.