Pečené kura so žemľovou plnkou
21. 7. 2011, 17:48

Reklama
Pečené kura so žemľovou plnkou
- Dĺžka prípravy (min): 40
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 4 ks kuracie stehná celé
- 2 ks vajcia
- 2 ks -3 rožky nakrájané na kocky
- 1 dl mlieka
- 1 ks olej na vymastenie plechu
- 2 ks - š lyžice masla
- 1 ks 1- 2 strúčiky cesnaku
- 1 ks soľ
- 1 ks vegetu
- 1 ks mleté čierne korenie a petržlenovú vňať podľa chuti
Postup
Krok 1
Očistené, umyté a osolené kuracie stehná poukladáme na vymastený plech. Pripravíme plnku. Rožky nakrájame na kocky, namočíme v mlieku s vajcom, do ktorých pridáme pretlačený cesnak a koreniny. Plnku vymiešame a plníme kuracie stehná pod otvor kože. Kuracie stehná dáme piecť do rozohriatej rúry, zalejeme vodou alebo vývarom a pečieme domäkka. Počas pečenia zalievame výpekom. Pred dopečením ( asi 10 minút ) kuracie stehná potrieme paprikou s trochou oleja a zjemníme maslom. Podávame s rôzne upravenými zemiakmi alebo ryžou.