Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Pečené kura so žemľovou plnkou

Udené kurča
Reklama

Pečené kura so žemľovou plnkou

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 4 ks kuracie stehná celé
  • 2 ks vajcia
  • 2 ks -3 rožky nakrájané na kocky
  • 1 dl mlieka
  • 1 ks olej na vymastenie plechu
  • 2 ks - š lyžice masla
  • 1 ks 1- 2 strúčiky cesnaku
  • 1 ks soľ
  • 1 ks vegetu
  • 1 ks mleté čierne korenie a petržlenovú vňať podľa chuti

Postup

Krok 1

Očistené, umyté a osolené kuracie stehná poukladáme na vymastený plech. Pripravíme plnku. Rožky nakrájame na kocky, namočíme v mlieku s vajcom, do ktorých pridáme pretlačený cesnak a koreniny. Plnku vymiešame a plníme kuracie stehná pod otvor kože. Kuracie stehná dáme piecť do rozohriatej rúry, zalejeme vodou alebo vývarom a pečieme domäkka. Počas pečenia zalievame výpekom. Pred dopečením ( asi 10 minút ) kuracie stehná potrieme paprikou s trochou oleja a zjemníme maslom. Podávame s rôzne upravenými zemiakmi alebo ryžou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS