Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Údené s kyslou kapustou

Záhoráky
Reklama

Údené s kyslou kapustou

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 kg údeného mäsa
  • 1 ks cibuľa
  • 1 ks olej
  • 70 g paradajkového pretlaku
  • 1 ks ½ kg kyslej kapusty
  • 1 ks ½ kg zemiakov
  • 300 ml kyslej smotany
  • 1 ks vajce
  • 2 ks strúčiky cesnaku
  • 1 ks potlčená rasca";i:10;s:15:"1 ks majoránka";i:11;s:19:"100 g tvrdého syra";i:12;s:20:"2 ks PL hrubej múky";i:13;s:33:"1 ks ČL mletej červenej papriky";i:14;s:27:"1 ks mleté čierne korenie";i:15;s:9:"1 ks soľ

Postup

Krok 1

Mäso umyte a nakrájajte na plátky. Nadrobno nakrájanú cibuľu opražte na oleji, pridajte paradajkový pretlak, premiešajte a niekoľko minút duste. Potom pridajte kapustu, zalejte 100 ml smotany rozšľahanej s trochou vody a krátko povarte. K nahrubo postrúhaným zemiakom pridajte vajce, pretlačený cesnak, rascu, korenie, soľ, majoránku, postrúhaný syr, múku a zmiešajte. Do pekáča rovnomerne rozložte udusenú kapustu, obložte ju údeným mäsom potretým zemiakovým cestom a zalejte zvyšnou smotanou rozšľahanou s mletou červenou paprikou, trochou vody a soli. Vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme asi 30 min.

Vyberáme pre vás niečo PLUS