Zapekané kuracie prsia so špargľou a nivou
3. 3. 2014, 15:23 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:13)

Reklama
Zapekané kuracie prsia so špargľou a nivou
- Dĺžka prípravy (min): 40
- Počet porcií: 2
- Náročnosť: vysoká
Suroviny
Potrebujeme:
- 300 g kuracích pŕs
- 100 g sterilizovanej špargle
- 100 g syru Niva
- 2 ks plátky Eidamu
- 1 ks soľ
- 2 ks dcl mlieka
- 1 ks mleté čierne korenie
- 1 ks vegeta
- 1 ks sójová omáčka
- 1 ks hladká múka
Postup
Krok 1
Kuracie mäso naklepeme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme sójovou omáčkou a prudko osmažíme na rozpálenom oleji. Pred dokončením pridáme špargľu, aby sa oteplila. Na druhú panvicu dáme variť mlieko, do ktorého pridáme nastrúhaný syr niva. Povaríme. Pridáme kuracie prsia, špargľu a necháme spolu podusiť. Hotový pokrm servírujeme tak, že na tanier mäso, na neho uložíme špargľu, polejeme nivovou omáčkou, a kým je jedlo horúce položíme naň ešte plátok syra. Podávame s hranolkami.