Reklama

Zapekané kuracie prsia so špargľou a nivou

Zapekané kuracie prsia so špargľou a nivou
Reklama

Zapekané kuracie prsia so špargľou a nivou

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 2
  • Náročnosť: vysoká

Suroviny

Potrebujeme:

  • 300 g kuracích pŕs
  • 100 g sterilizovanej špargle
  • 100 g syru Niva
  • 2 ks plátky Eidamu
  • 1 ks soľ
  • 2 ks dcl mlieka
  • 1 ks mleté čierne korenie
  • 1 ks vegeta
  • 1 ks sójová omáčka
  • 1 ks hladká múka

Postup

Krok 1

Kuracie mäso naklepeme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme sójovou omáčkou a prudko osmažíme na rozpálenom oleji. Pred dokončením pridáme špargľu, aby sa oteplila. Na druhú panvicu dáme variť mlieko, do ktorého pridáme nastrúhaný syr niva. Povaríme. Pridáme kuracie prsia, špargľu a necháme spolu podusiť. Hotový pokrm servírujeme tak, že na tanier mäso, na neho uložíme špargľu, polejeme nivovou omáčkou, a kým je jedlo horúce položíme naň ešte plátok syra. Podávame s hranolkami.