Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Zapekané kuracie stehná s baklažánom

Kurča s lečom pečene v alobale
Reklama

Zapekané kuracie stehná s baklažánom

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 2
  • Náročnosť: vysoká

Suroviny

Potrebujeme:

  • 300 g vykostených kuracích stehien
  • 200 g slaniny
  • 1 ks baklažán
  • 2 ks stredné cibule
  • 1 ks 0
  • 5 kg zemiakov
  • 200 g čerstvých šampiňónov
  • 1 ks smotana na šľahanie
  • 1 ks soľ
  • 1 ks korenie";i:10;s:11:"1 ks vegeta";i:11;s:9:"1 ks olej";i:12;s:18:"1 ks hladká múka";i:13;s:10:"1 ks maslo";i:14;s:13:"1 ks majzéna";i:15;s:14:"1 ks reďkovka

Postup

Krok 1

Vykostené kuracie stehná mierne naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme vegetou a smažíme. Na druhej panvici orestujeme cibuľu, slaninu. Stehná uložíme do plechu, na ne dáme orestovanú slaninu s cibuľou a baklažán. Ten sme najprv osolili, obalili v hladkej múke a zľahka osmažili. Takto pripravené stehná dáme na pár minút zapiecť. Medzitým pripravíme šampiňónovú omáčku zo smotany na šľahanie a nakrájaných šampiňónov, ktorú sme zahustili s majzénou. Podávame s varenými zemiakmi s maslom a petržlenovou vňaťou, jedlo môžeme ozdobiť vykrojenými reďkovkami.

Vyberáme pre vás niečo PLUS