Zapekané kuracie stehná s baklažánom
8. 9. 2011, 14:12

Reklama
Zapekané kuracie stehná s baklažánom
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 2
- Náročnosť: vysoká
Suroviny
Potrebujeme:
- 300 g vykostených kuracích stehien
- 200 g slaniny
- 1 ks baklažán
- 2 ks stredné cibule
- 1 ks 0
- 5 kg zemiakov
- 200 g čerstvých šampiňónov
- 1 ks smotana na šľahanie
- 1 ks soľ
- 1 ks korenie";i:10;s:11:"1 ks vegeta";i:11;s:9:"1 ks olej";i:12;s:18:"1 ks hladká múka";i:13;s:10:"1 ks maslo";i:14;s:13:"1 ks majzéna";i:15;s:14:"1 ks reďkovka
Postup
Krok 1
Vykostené kuracie stehná mierne naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme vegetou a smažíme. Na druhej panvici orestujeme cibuľu, slaninu. Stehná uložíme do plechu, na ne dáme orestovanú slaninu s cibuľou a baklažán. Ten sme najprv osolili, obalili v hladkej múke a zľahka osmažili. Takto pripravené stehná dáme na pár minút zapiecť. Medzitým pripravíme šampiňónovú omáčku zo smotany na šľahanie a nakrájaných šampiňónov, ktorú sme zahustili s majzénou. Podávame s varenými zemiakmi s maslom a petržlenovou vňaťou, jedlo môžeme ozdobiť vykrojenými reďkovkami.