Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Zbojnícka roláda

Diviačia roláda s mozaikou
Reklama

Zbojnícka roláda

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: vysoká

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks ¾ kg zadného hovädzieho mäsa
  • 30 g cesnaku
  • 100 g šunky
  • 100 g slaniny
  • 60 g rastlinného tuku
  • 100 g cibule
  • 1 ks 4dl vývaru alebo vody
  • 1 ks 30g hladkej múky
  • 1 ks soľ
  • 1 ks korenie

Postup

Krok 1

Z mäsa nakrájajte väčší plát, rozklepte, potrite cesnakom rozotreným so soľou, okoreňte, poukladajte plátky šunky a slaniny, zaviňte a zviažte. Na tuku osmažte cibuľu, roládu za všetkých strán opečte, zalejte vodou a duste do mäkka. Počas pečenia roládu obracajte a prelievajte šťavou. Mäso vyberte, šťavu vyduste na tuk, zaprášte múkou, podlejte vodou, premiešajte a povarte.

Vyberáme pre vás niečo PLUS