Reklama

Živánska v alobale

Živánska v alobale
Reklama

Živánska v alobale

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 4 ks plátky bravčovej krkovičky
  • 8 ks zemiakov
  • 1 ks cibuľu
  • 2 ks strúčiky cesnaku
  • 1-2 ks klobásky
  • 16 ks plátkov oravskej slaniny
  • 1 ks olivový olej
  • 1 ks soľ
  • 1 ks korenie

Postup

Krok 1

Bravčovú krkovičku zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme olivovým olejom spolu s cesnakom. Zemiaky, klobásku a cibuľu nakrájame na plátky, cesnak roztlačíme. Do alobalu vrstvíme zemiaky, plátky slaniny, mäso, cibuľu, klobáska, plátky slaniny a nakoniec zemiaky. Alobal uzatvoríme a dáme do pekáča. Pečieme približne 100 minút pri teplote 240 stupňov. Môžeme si jednotlivé porcie zabaliť zvlášť a potom ich podávať zabalené na tanieri.