Živánska v alobale
8. 9. 2011, 14:14 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:06)

Reklama
Živánska v alobale
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 6
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 4 ks plátky bravčovej krkovičky
- 8 ks zemiakov
- 1 ks cibuľu
- 2 ks strúčiky cesnaku
- 1-2 ks klobásky
- 16 ks plátkov oravskej slaniny
- 1 ks olivový olej
- 1 ks soľ
- 1 ks korenie
Postup
Krok 1
Bravčovú krkovičku zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme olivovým olejom spolu s cesnakom. Zemiaky, klobásku a cibuľu nakrájame na plátky, cesnak roztlačíme. Do alobalu vrstvíme zemiaky, plátky slaniny, mäso, cibuľu, klobáska, plátky slaniny a nakoniec zemiaky. Alobal uzatvoríme a dáme do pekáča. Pečieme približne 100 minút pri teplote 240 stupňov. Môžeme si jednotlivé porcie zabaliť zvlášť a potom ich podávať zabalené na tanieri.