Fazuľová polievka s údeným kolenom
9. 9. 2011, 15:26 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:06)

Reklama
Fazuľová polievka s údeným kolenom
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 10
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks údené koleno ( 1500 g)
- 200 ks až 250 g väčšej strakatej fazule
- 2 ks mrkvy
- 3 ks zemiaky
- 2 ks cibule
- 3 ks strúčiky cesnaku
- 1 ks múku a olej na zápražku
- 2 ks bobkové listy
- 1 ks majorán
- 1 ks mletú červenú papriku";i:10;s:29:"5 zrniečok čierneho korenia";i:11;s:27:"1 ks mleté čierne korenie";i:12;s:9:"1 ks soľ
Postup
Krok 1
Umyté koleno dáme do väčšieho hrnca, zalejeme vodou a spolu s bobkovým listom a celým korením uvaríme domäkka. Vyberieme ho, necháme trochu vychladnúť a mäso oberieme. Deň vopred namočenú fazuľu uvaríme vo vode z kolena. Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu a kocky zemiakov. Keď je zelenina mäkká, z masti, nadrobno nakrájanej cibule, múky a mletej papriky urobíme zápražku a pridáme ju do vriacej polievky. Osolíme, ochutíme cesnakom, korením a majoránom. Nakoniec pridáme na malé kúsky nakrájané chudé mäso z kolena.