Reklama

Fazuľová polievka s údeným kolenom

Fazuľová polievka s údeným kolenom
Reklama

Fazuľová polievka s údeným kolenom

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 10
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks údené koleno ( 1500 g)
  • 200 ks až 250 g väčšej strakatej fazule
  • 2 ks mrkvy
  • 3 ks zemiaky
  • 2 ks cibule
  • 3 ks strúčiky cesnaku
  • 1 ks múku a olej na zápražku
  • 2 ks bobkové listy
  • 1 ks majorán
  • 1 ks mletú červenú papriku";i:10;s:29:"5 zrniečok čierneho korenia";i:11;s:27:"1 ks mleté čierne korenie";i:12;s:9:"1 ks soľ

Postup

Krok 1

Umyté koleno dáme do väčšieho hrnca, zalejeme vodou a spolu s bobkovým listom a celým korením uvaríme domäkka. Vyberieme ho, necháme trochu vychladnúť a mäso oberieme. Deň vopred namočenú fazuľu uvaríme vo vode z kolena. Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu a kocky zemiakov. Keď je zelenina mäkká, z masti, nadrobno nakrájanej cibule, múky a mletej papriky urobíme zápražku a pridáme ju do vriacej polievky. Osolíme, ochutíme cesnakom, korením a majoránom. Nakoniec pridáme na malé kúsky nakrájané chudé mäso z kolena.