Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Hlivová polievka s karfiolom

hlivová
Reklama

Hlivová polievka s karfiolom

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 kg mrkvy
  • 3 ks zemiaky
  • 200 g hlív
  • 1 ks karfiol
  • 1 ks petržlenovú vňať
  • 4 ks smotany do kávy
  • 1 ks soľ
  • 1 ks olej

Postup

Krok 1

Hlivy umyjeme a pokrájame. Vložíme ich do rozohriateho oleja a krátko podusíme. Potom prilejeme približne 1 liter osolenej vody, vložíme do nej očistenú a nakrájanú mrkvu, zemiaky a karfiol. Varíme pomaly na miernom ohni.Keď je zelenina mäkká, vyberieme ju a rozmixujeme alebo dvakrát prepasírujeme cez sitko. Vrátime ju do vývaru a aspoň ručne dobre premiešame (vhodnejší je ručný elektrický ponorný mixér).Ku každému tanieru polievky patrí jedna smotana do kávy, ktorá ju pekne ozdobí. Navrch nasypeme posekanú petržlenovú vňať.

Vyberáme pre vás niečo PLUS