Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Krúpová polievka s pórom

Pórová polievka so zeleninou
Reklama

Krúpová polievka s pórom

  • Dĺžka prípravy (min): 20
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 50 g krúp
  • 1 ks koreňová zelenina (môže byť aj mrazená zeleninová zmes)
  • 1 ks pór
  • 1 ks cibuľa
  • 4 ks zemiaky
  • 1 ks vývar (alebo voda a dochutíme vegetou)
  • 1 ks mletá červená paprika
  • 1 ks soľ
  • 1 ks olej

Postup

Krok 1

Krúpy premyjeme a dáme do rajnice s rozohriatym olejom. Osolíme, podlejeme horúcou vodou a dusíme domäkka. Zeleninu očistíme a nahrubo nastrúhame. V hrnci na oleji opražíme dosklovita, pokrájanú cibuľu a pridáme kolieska póru, zeleninu, papriku, podlejeme trochou horúcej vody a dusíme do polomäkka. Vedľa v hrnci sa dusia krúpy domäkka. Pridáme očistené a na kocky nakrájané zemiaky, vývar, alebo dolejeme len vodu a dochutíme vegetou. Varíme, kým zemiaky nezmäknú. Nakoniec pridáme hotové krúpy, dochutíme soľou, prípadne aj korením. Pred podávaním ozdobíme kolieskami póru a podávame.

Vyberáme pre vás niečo PLUS