Sýta polievka s mrveničkou
31. 3. 2014, 15:23 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:14)

Reklama
Sýta polievka s mrveničkou
- Dĺžka prípravy (min): 20
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks 0
- 5 l vody
- 2 ks klobásy
- 1 ks zeler
- 200 g šampiňónov
- 3 ks veľké alebo 5 menších zemiakov (najlepšie červených)
- 1 ks malá cibuľa
- 1 ks rasca
- 1 ks nové korenie
- 1 ks mleté čierne korenie";i:10;s:9:"1 ks soľ";i:11;s:9:"1 ks olej";i:12;s:18:"1 ks hladká múka";i:13;s:21:"1 ks polohrubá múka";i:14;s:27:"1 štipka červenej papriky";i:15;s:10:"1 ks vajce";i:16;s:25:"1 ks petržlenová vňať
Postup
Krok 1
Celé klobásy dáme variť do hrnca s vodou, postupne pridávame zeler, nakrájané šampiňóny a zemiaky, cibuľu v šupke, rascu, nové korenie a soľ. Všetko uvaríme do polomäkka. Zápražku pripravíme z oleja, hladkej múky, trošky červenej papriky a mletého čierneho korenia. Zalejeme studenou vodou, osolíme a pridáme do polievky. Mrveničku si pripravíme z vajca, soli a polohrubej múky. Vzniknuté cesto necháme mierne oschnúť, nastrúhame na papier a opäť necháme oschnúť. Hotovú mrveničku pridáme do polievky a varíme, kým nezmäkne. Polievku podávame ozdobenú petržlenovou vňaťou.