Šošovicová polievka s kyslou kapustou
12. 9. 2011, 18:16

Reklama
Šošovicová polievka s kyslou kapustou
- Dĺžka prípravy (min): 40
- Počet porcií: 8
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 300 g šošovice
- 250 g kyslej kapusty
- 1 lyžica rastlinného oleja
- 1 ks menšia cibuľa
- 20 g hladkej múky
- 1 ks soľ
- 2 ks stredne veľké zemiaky
- 1 ks umelé sladidlo
- 1 lyžica octu
- 1 ks mleté čierne korenie
Postup
Krok 1
Prebratú a umytú šošovicu uvaríme do polomäkka. Pridáme pokrájanú kyslú kapustu a zápražku pripravenú z rastlinného oleja, nadrobno posekanej cibule a múky. Všetko osolíme a varíme. Asi 15 minút pred dovarením zamiešame do polievky rozmixované očistené zemiaky. Nakoniec jemne ochutíme trochou umelého sladidla, octom a mletým čiernym korením.