Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Šošovicová polievka s kyslou kapustou

Šošovicová polievka s kyslou kapustou
Reklama

Šošovicová polievka s kyslou kapustou

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 8
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 300 g šošovice
  • 250 g kyslej kapusty
  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • 1 ks menšia cibuľa
  • 20 g hladkej múky
  • 1 ks soľ
  • 2 ks stredne veľké zemiaky
  • 1 ks umelé sladidlo
  • 1 lyžica octu
  • 1 ks mleté čierne korenie

Postup

Krok 1

Prebratú a umytú šošovicu uvaríme do polomäkka. Pridáme pokrájanú kyslú kapustu a zápražku pripravenú z rastlinného oleja, nadrobno posekanej cibule a múky. Všetko osolíme a varíme. Asi 15 minút pred dovarením zamiešame do polievky rozmixované očistené zemiaky. Nakoniec jemne ochutíme trochou umelého sladidla, octom a mletým čiernym korením.

Vyberáme pre vás niečo PLUS