Krémová zelerová polievka
13. 3. 2014, 16:23 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:14)

Reklama
Krémová zelerová polievka
- Dĺžka prípravy (min): 20
- Počet porcií: 6
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 2 ks veľké zelery
- 2 ks veľké cibule
- 1 lyžica masla
- 1 ks 1
- 5 l vývaru
- 200 ml smotany
- 150 g pražených vlašských orechov
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 1 lyžica vegety
- 1 lyžica mletej rasce";i:10;s:25:"1 ks mleté biele korenie";i:11;s:9:"1 ks soľ
Postup
Krok 1
Zeler očistíme, pokrájame na kocky a spolu s cibuľou na masle podusíme asi 2 minúty. Zalejeme 1,5 l vývaru a necháme variť, kým zeler nezmäkne.Polievku dáme vychladnúť, rozmixujeme, pridáme smotanu a dochutíme vegetou, korením a soľou.Polievku rozdelíme do misiek a posypeme opraženými a posekanými orechmi. Môžeme podávať studené i teplé.