Reklama

Krémová zelerová polievka

Krémová zelerová polievka
Reklama

Krémová zelerová polievka

  • Dĺžka prípravy (min): 20
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 2 ks veľké zelery
  • 2 ks veľké cibule
  • 1 lyžica masla
  • 1 ks 1
  • 5 l vývaru
  • 200 ml smotany
  • 150 g pražených vlašských orechov
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 lyžica vegety
  • 1 lyžica mletej rasce";i:10;s:25:"1 ks mleté biele korenie";i:11;s:9:"1 ks soľ

Postup

Krok 1

Zeler očistíme, pokrájame na kocky a spolu s cibuľou na masle podusíme asi 2 minúty. Zalejeme 1,5 l vývaru a necháme variť, kým zeler nezmäkne.Polievku dáme vychladnúť, rozmixujeme, pridáme smotanu a dochutíme vegetou, korením a soľou.Polievku rozdelíme do misiek a posypeme opraženými a posekanými orechmi. Môžeme podávať studené i teplé.

Vyberáme pre vás niečo PLUS