Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Cestoviny so špenátovo-syrovo-mäsovou omáčkou

Cestoviny so špenátovo-syrovo-mäsovou omáčkou
Reklama

Cestoviny so špenátovo-syrovo-mäsovou omáčkou

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 250 g bravčového stehna
  • 120 g čerstvých šampiňónov
  • 120 g syra s modrou plesňou
  • 300 g mrazeného špenátu
  • 2 ks dcl šľahačkovej smotany
  • 1 ks cibuľa
  • 1 ks cestoviny
  • 1 ks soľ
  • 1 ks mleté čierne korenie
  • 1 ks sušená koreňová zelenina

Postup

Krok 1

K uvareným cestovinám pridáme olivový olej a prikryjeme tanierom. Mäso pokrájame na drobné kúsky, orestujeme a okoreníme. Zalejeme ho vodou tak, aby bolo celé ponorené, pridáme sušenú koreňovú zeleninu a približne po 30 min. pridáme mrazený špenát. Všetko dobre prehrejeme, pridáme na kocky nakrájaný syr s modrou plesňou, smotanu a necháme zovrieť. Na masle speníme cibuľku, orestujeme šampiňóny a osolíme. Zmiešame s omáčkou, ktorou prelejeme cestoviny.

Vyberáme pre vás niečo PLUS