Reklama

Jednoduchá rybacia polievka

Fraštacká vianočná hríbová polievka
Reklama

Jednoduchá rybacia polievka

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Potrebujeme:

  • 500 g rybacieho filé s kožou
  • 500 ml vody
  • 150 ml mlieka
  • 2 ks mrkvy
  • 1 ks petržlen
  • 1 ks menšia cibuľa
  • 3 ks strúčiky cesnaku
  • 1 ks olej
  • trocha ks rozmarínu
  • 1 ks bobkový list";i:10;s:9:"1 ks soľ";i:11;s:9:"1 ks olej";i:12;s:20:"1 ks čierne korenie

Postup

Krok 1

Cibuľku nakrájame na jemno a opražíme na oleji, pridáme ošúpanú mrkvu a zeler. Rybu umyjeme, nakrájame na rovnako veľké kúsky, pričom na bok odložíme tri alebo štyri kúsky. Zvyšok mäsa vložíme do hrnca, pridáme cesnak nakrájaný na plátky a zalejeme vodou. Dochutíme soľou, mletým korením, trochou rozmarínu a bobkovým listom. Po 40 minútach varenia prilejeme mlieko. Varíme celkovo 45-60 minút. Po dovarení vyberieme mrkvu, petržlen a bobkový list. Polievku rozmixujeme a zeleninu nakrájame na kolieska a vrátime do polievky. Rybacie mäso, ktoré sme odložili bokom jemne opečieme na troche oleja a servírujeme priamo na tanier do polievky.

Vyberáme pre vás niečo PLUS