Jednoduchá rybacia polievka
4. 2. 2010, 15:53 (aktualizované: 30. 5. 2024, 15:59)

Reklama
Jednoduchá rybacia polievka
- Dĺžka prípravy (min): 40
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: nízka
Suroviny
Potrebujeme:
- 500 g rybacieho filé s kožou
- 500 ml vody
- 150 ml mlieka
- 2 ks mrkvy
- 1 ks petržlen
- 1 ks menšia cibuľa
- 3 ks strúčiky cesnaku
- 1 ks olej
- trocha ks rozmarínu
- 1 ks bobkový list";i:10;s:9:"1 ks soľ";i:11;s:9:"1 ks olej";i:12;s:20:"1 ks čierne korenie
Postup
Krok 1
Cibuľku nakrájame na jemno a opražíme na oleji, pridáme ošúpanú mrkvu a zeler. Rybu umyjeme, nakrájame na rovnako veľké kúsky, pričom na bok odložíme tri alebo štyri kúsky. Zvyšok mäsa vložíme do hrnca, pridáme cesnak nakrájaný na plátky a zalejeme vodou. Dochutíme soľou, mletým korením, trochou rozmarínu a bobkovým listom. Po 40 minútach varenia prilejeme mlieko. Varíme celkovo 45-60 minút. Po dovarení vyberieme mrkvu, petržlen a bobkový list. Polievku rozmixujeme a zeleninu nakrájame na kolieska a vrátime do polievky. Rybacie mäso, ktoré sme odložili bokom jemne opečieme na troche oleja a servírujeme priamo na tanier do polievky.