Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Vyprážané plnené šampiňóny

Vyprážané plnené šampiňóny
Reklama

Vyprážané plnené šampiňóny

  • Dĺžka prípravy (min): 20
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Potrebujeme:

  • 600 g väčších šampiňónov
  • 2 ks vajcia
  • 1 ks soľ
  • 1 ks mlieko
  • 1 ks hladká múka
  • 1 ks strúhanka
  • 1 ks olej
  • 1 ks Plnka: 300 g bryndze
  • 30 g hladkej múky
  • 1 ks žĺtok

Postup

Krok 1

Šampiňóny očistíme, nožičky vykrojíme. Z bryndze, zo žĺtka a z múky vymiešame hladkú plnku a naplníme ňou hlavičky šampiňónov. Vajcia rozšľaháme s trochou mlieka a so štipkou soli. Naplnené šampiňóny obalíme najskôr v múke, potom vo vajciach a nakoniec v strúhanke. V horúcom oleji ich vypražíme dozlatista.

Vyberáme pre vás niečo PLUS