Slivkový koláč zo špaldovej múky
19. 8. 2017, 5:23 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:21)

Reklama
Slivkový koláč zo špaldovej múky
- Dĺžka prípravy (min): 20
- Počet porcií: 5
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 150 g špaldovej polohrubej múky
- 120 g masla
- 120 g hnedého cukru
- 3 ks vajcia
- 50 g kukuričného škrobu
- pol ks vrecúška kypriaceho prášku
- 80 g tmavej čokolády
- 800 g sliviek
- 1 ks tuk a múka na vymastenie a vysypanie múky
- 1 ks Na posýpku: 100 g špaldovej múky";i:10;s:20:"100 g hnedého cukru";i:11;s:15:"4 lyžice masla
Postup
Krok 1
Do misy dáme múku, maslo, hnedý cukor, vajcia, škrob a kypriaci prášok. Vypracujeme cesto a zamiešame doň na malé kúsky posekanú tmavú čokoládu. Cesto roztrieme na menší, hlboký, vymastený plech vysypaný múkou. Slivky umyjeme, osušíme, rozpolíme a kôstky odstránime. Pripravíme posýpku: Do misky dáme studené maslo, múku a cukor a prstami vypracujeme mrveničku. Na cesto poukladáme vykôstkované slivky šupkou nadol a posypeme pripravenou posýpkou. Slivkový koláč zo špaldovej múky upečieme v rúre vyhriatej na 180 °C, kým posýpka nezozlatne.